با افت فشار حین تمرین چه کنیم ؟

با افت فشار حین تمرین چه کنیم ؟

فوتبال پرتحرک‌ترین ورزش‌های دسته جمعی است. همانطور که می‌دانید این ورزش محبوبیت زیادی دارد. بدون اغراق ۹۰ در صد آقایان به فوتبال علاقه هستند و به نوعی فوتبال بازی می‌کنند. فوتبال بازی کردن می‌توان به صورت حرفه‌ای یا تفریحی و سرگرمی باشد. اما مسئله‌ای که ممکن است برای هر دو گروه پیش بیایید افت فشار حین تمرین است. فرقی نمی‌کند شما یک فوتبالیست حرفه‌ای باشید و یا تنها فوتبال را به عنوان سرگرمی و ورزش بازی کنید. افتادن فشار حین تمرین و بازی یک مسئله روتین و همیشگی است. این مشکل ممکن است برای هر فردی هر چند حرفه‌ای پیش آید. فوتبال آموزان برای برای داشتن بهترین تمرینات فوتبال پس از فراگیری علم تمرین و برنامه اصلاح حرکتی به تمرینات فشرده نیاز دارند. بنابراین بروز این گونه مسائل یک امر طبیعی و بدیهی است.

کلینک تخصصی فوتبال پیشگامان مشهد یکی از نمونه‌ترین مدارس فوتبال در مشهد است. تیم ما همواره با ارائه انواع مقالات مفید به سوالات فوتبالیست‌ها پاسخ می‌دهد. در ادامه این مقاله به علت و درمان افتادن فشار خواهیم پرداخت.

افت فشار حین تمرین و علائم آن

زمانی که فشار خون بدن پایین می‌رود به اصطلاح افت فشار گفته می‌شود. فشار مناسب برای افراد در سن، جنس و وضعیت بدن متفاوت است. اما فشار خون نرمال برای بین ۹۰/۶۰ تا ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه در نظرگرفته شده است. در صورت پایین آمدن بیش از اندازه طبیعی فرد دچار علائمی چون تاری دید، عدم تمرکز، سرگیجه، حالت تهوع، ضعف، غش کردن، سبکی سر، پوست سرد، نبض سریع و تنفس کم عمق می‌شود. در صورت بروز سه مورد آخر لازم است به سرعت به پزشک مراجعه شود.

با افت فشار حین تمرین چه کنیم ؟

علل افت فشار حین تمرین

درست است که همیشه گفته می‌شود ورزش به سلامتی کمک می‌کند، اما باید به وضعیت جسمانی و علائم ناراحت کننده در هنگام تمرین و فعالیت ورزشی نیز توجه ویژه‌ای داشت. چرا که وجود مشکلاتی چون افت فشار باید بررسی و در جهت بهبود آن اقدام لازم صورت گیرد.

افت فشار از نظر علمی و پزشکی دلایل مختلفی دارد. پس این تصور که پایین آمدن فشار تنها از قند خون است همیشه صحت ندارد. زیرا در موارد دیگری علت این واکنش بدن اختلال در سیستم بدن است. بنابراین ضرورت دارد در مواجهه با افت فشار لازم است تمرین را متوقف و علت را بررسی کنید. با اطلاع از علل بسیار این مشکل می‌توان راه حل مناسبی برای بهبود وضعیت پیدا کرد.

علل افت فشار حین تمرین ورزشی عبارتند از:

  • کم خونی
  • کمبود کربوهیدرات
  • مشکلات تیروئیدی
  • کم آبی و گرمازدگی
  • کمبود اکسیژن خون
  • سرعت و شدت تمرین
  • کم خوابی و یا استرس
  • مشکلات تنفسی و آلرژی

تاثیر کم خوابی یا استرس

یکی از اصلی‌ترین دلایل بی حالی که به اشتباه به افت فشار ربط داده می‌شود، کم خوابی یا استرس است. کمبود خواب برای یک ورزشگاه یک خط قرمز پر رنگ است. عدم خواب و استرس سبب وارد آوردن فشار به بدن می‌شود که نتیجه آن بی حالی و ضعف است. پس به این دو نکته توجه زیادی داشته باشید.

تاثیر مشکلات تنفسی و آلرژی

فوتبال یعنی دویدن و تحرک داشتن بسیار زیاد پس لازم است از نظر مشکلات تنفسی در وضعیت خوبی قرار داشته باشید. در بسیاری مواقع علت بی حالی و تنگی نفس نرسیدن اکسیژن به بدن و در نتیجه آن سرفه و ضعف است. در صورت بروز علائمی چون تنگی نفس و یا سرد درد و سرفه به پزشک مراجعه کنید.

تاثیر سرعت و شدت تمرین

یکی دیگر از علل افت فشار بالا بردن شدت و سرعت یک باره تمرین است. در این شرایط به دلیل عدم آمادگی دچار ناتوانی و ضعف شدید و بروز علائمی چون بی حالی و یا افت فشار می‌شود. بهتر است به صورت برنامه ریزی شده و کم کم شدت فعالیت را افزایش دهید.

تاثیر کم بودن اکسیژن خون

از علائمی که منجر به افت فشار حین تمرین می‌شود کم شدن اکسیژن است. برای تمرینات شدت بالا بدن با سوختن کربوهیدات به یون‌های هیدروژن نیاز دارد. بنابراین در صورت عدم رسیدن اکسیژن خون به بدن دچار ضعف می‌شود. پس لازم است  در این شرایط شدت تمرین را کاهش دهید.

تاثیر مشکلات تیروئیدی

مشکلات تیروئیدی نیز سبب ضعف در عملکرد بدن و کاهش انرژی می‌شود. به همین دلیل است که افراد دچار خستگی و ضعف یکباره می‌شوند. برای بهبود بیماری تیروئید تنها با پزشک خود صحبت کنید.

تاثیر کمبود کربوهیدرات

انرژی بدن از طریق کربوهیدرات تامین می‌شود. در صورت عدم برنامه تغذیه فوتبال مناسب با ضعف در حین تمرین مواجه خواهید شد. بنابراین از رژیم‌های با حذف کربوهیدرات به شدت دوری کنید و برای داشتن برنامه غذایی به پزشک یا مربی مراجعه کنید.

با افت فشار حین تمرین چه کنیم ؟

تاثیر کم آبی و گرمازدگی

در هنگام ورزش و تمرین بدن باید هیدراته باشد. به این معنا که ضروری است به بدن آب یا مایعات کافی برسد. زیرا در هنگام فعالیت‌های سنگین آب فراوانی از دست داده می‌شود. هر چقدر هوا گرمتر، فعالیت و عرق بیشتر باشد نیاز به آب و مایعات افزایش می‌یابد.

تاثیر کم خونی

در صورتی که بدن سلول‌های حامل اکسیژن کم داشته باشد و اکسیژن خون پایین باشد به اصطلاح کم خونی گفته می‌شود. خوردن غذاهایی چون گوشت و حبوبات و قرص نیز برای این مشکل موثر است.

در هنگام افت فشار چه کنیم؟

تمامی آنچه گفته شد از دلایل اصلی افت فشار حین تمرین است. اما راه‌های اولیه و ساده وجود دارد که در برخی شرایط با انجام آن حال بازیکن بهتر می‌شود. این راه‌های کاربردی شامل موارد می‌شود:

  • نفس عمیق بکشید و مرتب به آرامی دم و بازدهم انجام دهید.
  • چند دقیقه استراحت کنید و به بدن اجازه دهید به حالت طبیعی برگردد.
  • برای بالا بردن قند خون خوراکی شیرینی چون موز و یا خرما در دهان بگذارید.
  • کمی آب ولرم و یا نوشیدنی شیرین بنوشید. دقت داشته باشید زیاده روی نکنید و آب نیز سرد نباشد.
  • روی زمین یا صندلی بنشینید و برای افزایش جریان خون سر خود را پایین نگه دارید. می‌توانید روی زمین دراز کشیده و پاهایتان را بالا نگه دارید.

کلام آخر

امید داریم با مطالعه این مطلب مفید واقع شده باشیم. با رعایت اصول ورزشی و توجه به سلامتی جسمی و روحی خود و توکل به خدا و پشتکار می‌توانید به موفقیت در فوتبال  دست یابید. جهت کسب اطلاع از موفقیت‌های بازیکنان، برنامه‌ها و پکیج‌های مدرسه ما به وب سایت و پیج اینستاگرام باشگاه پیشگامان مشهد مراجعه فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟