var چیست؟ قانون کمک داور ویدئویی در فوتبال

var چیست

اگر اهل فوتبال هستید و این ورزش مانند بسیاری از افراد، ورزش مورد علاقه شما هست؛ مسلماً می دانید var چیست؟ اگر در خاطرتان یاشد بازی تیم ملی کشورمان با پرتغال جزء جذاب­ ترین بازی ­های جام­ جهانی بود که سیستم جدید var که به آن ویدئو چک فوتبالی نیز می ­گویند، دو بار به تیم ملی کشورمان کمک کرد؛ بار اول، کارت زردی که داور پس از استفاده از کمک داور ویدئویی به رونالدو داد و بار دوم پنالتی که نتیجه را مساوی کرد و شادی را بر دل مردم ایران به ارمغان بخشید. برای شناخت بهترین مدرسه فوتبال مشهد بر روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.

هیئت بین­ المللی فوتبال، درباره­ استفاده از این سیستم تکنولوژی داوری فوتبال، با اکثریت آرای نمایندگان کشورهای عضو در زوریخ به این نتیجه رسید که مسابقات جام­ جهانی از این تکنولوژی بهره ­مند شوند. جام ­جهانی ۲۰۱۸ برای نخستین بار از این تکنولوژی بهره ­مند شد. اکنون می خواهیم بدانیم var چیست ؟ این سیستم چگونه کار می­کند؟ چه مواردی شامل استفاده از قانون کمک داور ویدئویی در فوتبال می ­شود؟

var به چه معناست؟

var مخفف عبارت (video assistant referee) به معنای کمک داور ویدئویی است. اگر بخواهیم به صورت دقیق­ تر بیان کنیم که Var چیست؟ در واقع می توانیم بگوییم تیمی از کارشناسان داوری یا داوران حرفه ­ای که در حال تماشای مسابقه فوتبال به صورت زنده هستند، مدیریت تکنولوژی کمک داور ویدئویی را نیز در دست دارند. در نظر داشته باشید که نیازی به حضور این افراد در استادیوم محل برگزاری مسابقه فوتبال نیست، اما چیزی که ضروری است به صورت مداوم با داور به وسیله هدست ارتباط برقرار می‌ شود.

برای نمونه می­ توان به مسابقات بوندسلیگا آلمان اشاره کرد که در کلن (یک مرکز رسانه ­ای)، تیم کمک داور ویدئویی حضور دارند. داور می ­تواند به تصمیم کمک داور ویدئویی نیز تردید داشته و با استفاده از مانیتور کنار زمین تصمیم نهایی را بگیرد.

سیستم کمک داور ویدئویی یا Var چیست؟

تقریبا همه­ ما برای یک بار هم که شده نام تکنولوژی var یا قانون کمک داور ویدئویی در فوتبال را شنیده ­ایم. در ورزش فوتبال از این فناوری دیجیتال جدید استفاده می شود. این تکنولوژی با بازبینی صحنه به تصمیمات داوران در صحنه ­های حساس کمک می­ کند. var یا کمک داور ویدئویی با استفاده از دوربین های مختلف به تمام زوایای بازی دسترسی دارد و در هر لحظه و هر زمان که داور اول درخواست کند، صحنه ­های بازی را مجدداً برای او نشان می ­دهد.

جام ­جهانی به عنوان یک رویداد بزرگ شناخته می­ شود. داوری با کوچک­ترین اشتباه می­ تواند سرنوشت و تقدیر دیگری برای تیم­ ها رقم بزند. برای نمونه می توان به حذف تیم انگلیس در جام ­های گذشته اشاره کرد که تشخیص گل اشتباه برای تیم رقیب باعث حذف این تیم شد. فیفا به این دلیل به روش­ هایی مانند استفاده از سنسور در توپ و داور خط روی آورد. سرانجام، همانند دیگر ورزش ­ها چون والیبال سیستم ویدئو چک با نام var وارد دنیای فوتبال شد. Var یا قانون کمک داور ویدئویی در فوتبال، با کمک هدست و فیلم­ های بازی که به صورت زنده است، با کاهش اشتباهات داوری و اجرای بهتر قوانین به داوران کمک می کند.

برای ثبت نام در مدرسه فوتبال باشگاه پیشگامان روی دکمه رو به رو کلیک کنید

شیوه عملکرد var

برای اینکه دقیق تر بدانیم var چیست؟ نیاز است با شیوه عملکرد آن آشنا شویم. Var به شرح زیر عمل می­کند: هنگامی که حادثه ای رخ می ­دهد، داور با اطلاع به var یا بالعکس درخواست بررسی تصمیم یا حادثه را می­ کند. var با بررسی تصاویر ویدئویی از طریق هدست با برقراری ارتباط با داور آن چه را که می­ بیند به داور خاطر نشان می­ کند. سپس داور به دو طریق می­ تواند کار را ادامه دهد، یا اطلاعات و گفته ­های var را می ­پذیرد یا برای تصمیم درست در کنار زمین فیلم­ های ویدئویی را مشاهده می­ کند.

اگر داور مورد اول را انتخاب کرد، با سوت زدن، یک مستطیل بزرگ به شکل صفحه تلویزیون که همان نشان رسمی کمک داور ویدئویی است را به همه نشان می­ دهد و تصمیم جدید را علنی می ­کند. در صورت نپذیرفتن اطلاعات کمک داور ویدئویی به کنار زمین می ­رود تا مجدداً صحنه را بررسی کند، البته قبل از آن داور سوت را می ­زند و نشان رسمی کمک داور ویدئویی را نشان می­ دهد.

دقت کنید که تمام حوادث و موقعیت­ ها توسط var به صورت خودکار بازبینی می ­شود و در نتیجه درخواست مربیان و بازیکنان لزومی ندارد. اگر بازیکن اصرار زیاد به استفاده از آن بکند و یا با دست نماد آن را نشان دهد اخطار خواهد گرفت. برای این که بازبینی صورت بگیرد، تمام بازیکنان و اعضای تیم باید در داخل زمین بمانند. مداخله هیچ یک از بازیکنان یا اعضای تیم در بازبینی قابل قبول نیست. اگر بازیکنی چه بازیکن ذخیره باشد یا تعویض شده و یا حتی اعضای تیم، وارد منطقه بازبینی داور شود، دچار خطا می ­شود. در صورتی که بازیکن وارد اتاق فرمان ویدئویی شود مستقیما اخراج می­ گردد.

در چه زمان ­هایی var یا کمک داور ویدئویی مورد استفاده قرار می ­‌گیرد؟

در هر صحنه امکان استفاده از var وجود ندارد. شرط استفاده از آن ابهام در صحنه است. صحنه­ های واضح را خود داور باید تصمیم بگیرد. اگر داور نیاز به کمک داشت می ­تواند از نظرات کمک داوران بهره بگیرد. دقت کنید که داور پس از تصمیم می ­تواند از قانون کمک داور ویدئویی در فوتبال استفاده کند، قبل از تصمیم امکان استفاده از آن را ندارد.

برای اطلاع از برنامه های فوتبال باشگاه پیشگامان می توانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

چه مواردی شامل استفاده از var یا کمک داور ویدئویی می‌ ­شود؟

بعد از اینکه دانستیم var چیست؟ لازم است بدانیم در چه مواردی قانون کمک داور ویدئویی در فوتبال، اجازه کمک به داور را دارد:

۱.گل و خطا هایی که در حین به گل رسیدن ممکن است اتفاق افتاده باشد.

۲.پنالتی که ممکن است داور به اشتباه آن را بگیرد و یا نگیرد.

۳.اگر داور به بازیکنی کارت قرمز مستقیم بدهد، قانون کمک داور ویدئویی در فوتبال می­ تواند در این تصمیم دخالت کند. اما اگر کارت دوم زرد موجب اخراج آن شود var حق دخالت را ندارد.

۴.اگر داور به اشتباه کارت زرد یا قرمز را به بازیکنی بدهد که خطا کار نیست، var به کمک می ­آید.

سخن پایانی

در مقاله var چیست؟ متوجه شدیم که قانون کمک داور ویدئویی در فوتبال، با همه خوبی ­های خود منتقدانی نیز دارد. این منتقدان که هواداران و کارشناسان فوتبال را شامل می­ شوند، از این سیستم به دلیل مدت زمانی که طول می­ کشد و ممکن است که جریان بازی را مختل کند، انتقاد کردند. تعدادی از بازی­ ها به دلیل استفاده از کمک داور ویدئویی با پنج یا شش دقیقه توقف تمام شده ­اند. تماشاگران به دلیل آن که از روند بررسی یک تصمیم آگاه نمی ­شوند ناراضی هستند. در ورزشگاه هایی که مانیتور بزرگ ندارند بیشتر این موضوع به چشم می خورد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه فوتبال می توانید به سایت باشگاه فوتبال پیشگامان مشهد مراجعه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟