چه زمانی باید از کمپرس سرد یا گرم برای تسکین درد استفاده شود؟

چه زمانی باید از کمپرس سرد یا گرم برای تسکین درد استفاده شود؟

چه زمانی باید از کمپرس سرد یا گرم برای تسکین درد استفاده شود؟ تفاوت کمپرس سرد و گرم چیست؟
گاهی اوقات استفاده از گرما یا سرما برای درمان درد عضلات یا جراحت ممکن است موثر باشد. سرما و گرما عملکرد و نتیجه متفاوت دارند اما هر دو می توانند درد مفاصل و بافت ها را کاهش دهند. کمپرس سرد باعث کاهش التهاب و جریان خون می شود، در حالی که کمپرس گرم برای شرایطی مانند سفت شدن تاندون ها و تسکین درد در ناحیه کمر مفید است. درد های ناشی از بیماری هایی مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، کمردرد، فیبرومیالژیا و درد گردن که با درد عضلانی در ناحیه آسیب دیده و سفت شدن مفاصل، همراه است را می توانید با کمپرس گرم یا سرد کاهش دهید. جهت اطلاع از برنامه غذایی فوتبالیست نوجوان کلیک نمایید.

جهت خرید پک (کیسه آب سرد) مناسب تمرینات فوتبال با قیمت مناسب از باشگاه پیشگامان با شماره تلفن ۰۹۱۵۱۱۱۳۰۲۱ تماس بگیرید.

انواع آسیب دیدگی و درمان آن ها با کمپرس سرد و گرم

دو نوع آسیب دیدگی حاد و مزمن وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم. آسیب دیدگی حاد به صورت درد تیزی است که سریع و ناگهانی روی می دهد و درد شدیدی به همراه دارد. این نوع آسیب دیدگی در اثر ضربه یا فشار به علت زمین خوردن، تصادف یا برخورد ایجاد می شود، به طوری که علت ایجاد آسیب دیدگی کاملاً مشخص است. در آسیب دیدگی حاد علائمی مانند درد، حساسیت، قرمزی، گرمی، تورم و التهاب وجود دارد.

کمپرس سرد به وسیله یخ، تورم و درد را کاهش می‌دهد و بهترین درمان فوری برای آسیب دیدگی های حاد است. همچنین سرما باعث تنگ کننده عروق و کاهش خونریزی داخلی در محل آسیب می‌شود. آسیب دیدگی مزمن به صورت تدریجی و آهسته شکل می گیرد. این آسیب ها معمولاً در اثر فعالیت زیاد مفاصل و عضلات بوجود می آیند اما در برخی موارد اگر آسیب دیدگی حاد به طور کامل درمان نشود و بهبود پیدا نکند، تبدیل به آسیب دیدگی مزمن می شود.
برای مثال هنگامی که مچ پا دچار پیچ خوردگی شود و درمان نشود، منجر به آسیب دائمی و حتی آرتروز می شود.

معمولا کمپرس گرم در آسیب هایی که تورم و خونریزی ندارند، استفاده می شود. ورزشکارانی که درد های مزمن دارند، معمولاً از گرما برای افزایش انعطاف پذیری بافت‌ های همبند و تحریک جریان خون استفاده می‌کنند.
تفاوت کمپرس سرد و گرم

کاربرد کمپرس سرد

هنگامی که یک آسیب یا التهاب، مانند تاندونیت یا بورسیت رخ می دهد، بافت ها آسیب می بینند. سرما باعث کاهش تورم و التهاب می شود و به توقف خونریزی نیز کمک می کند. کمپرس سرد گردش خون را کند کرده و در نتیجه درد بی حس می کند. همچنین می تواند به محدود کردن هرگونه کبودی کمک کند. اغلب برای درد های کوتاه مدت، مانند درد های ناشی از رگ به رگ شدن، کشیدگی، سوزن سوزن شدن و گز گز بهترین تاثیر را دارد.
بعد از آسیب های ورزشی که باعث التهاب و تورم می شود، کمپرس سرد و حتی دوش آب سرد می تواند گزینه خوبی برای برطرف شدن گرفتگی عضلانی باشد. برای کمپرس سرد می توانید یک حوله را با آب سرد خیس کنید. آن را تا کرده و در یک کیسه پلاستیکی و قابل مهر و موم قرار دهید. کیسه را به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید. هنگامی که آن را از فریزر خارج کردید، روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
همچنین می توانید از کیسه حاوی شن نرم که در فریزر نگهداری شده و شکل آن با ناحیه آسیب دیده تطابق دارد، استفاده کنید. برای اینکه به بافت های بدن در اثر سرما آسیب وارد نشود بیش از چند دقیقه از آن استفاده نکنید و قبل از استفاده مجدد صبر کنید تا دمای پوست به حالت طبیعی برگردد.

کمپرس یخ برای آسیب های حاد زیر ۷۲ ساعت مناسب است.

کاربرد کمپرس گرم

گرما باعث افزایش جریان خون و مواد مغذی به ناحیه آسیب دیده می شود و سفتی مفاصل و اسپاسم عضلانی را کاهش می دهد. کمپرس گرم برای آسیب ها و درد های مزمن بدون التهاب مناسب می باشد. اغلب برای سفتی صبحگاهی یا گرم کردن عضلات قبل از فعالیت بهترین کارایی را دارد. همچنین گره های عضلانی دردناک و درد های ناشی از آرتروز را تسکین می دهد. قبل از ورزش برای افزایش خونرسانی و انعطاف پذیری بسیار مفید است. کمپرس گرم با گشاد کردن رگ های خونی در ناحیه ‌ای که گرما اعمال می‌شود، جریان خون را به یک منطقه خاص تشویق می‌کند.
افزایش گردش خون در بافت ها درد ماهیچه ها و تاندون ها را کاهش می دهد. می توانید برای کمپرس گرم یک حوله را با آب گرم (نه جوشانده) خیس کنید و برای کاهش اسپاسم عضلانی روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید

دقت داشته باشید و با اطمینان از وجود چندین لایه پارچه بین کمپرس و پوست ۲۰-۱۵ دقیقه آن را بر روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. حرارت مرطوب بهتر از حرارت خشگ است. هرگز کمپرس گرم را بیش از ۱۵ دقیقه روی پوست نگه ندارید و یا در حال استفاده از کمپرس ها نخوابید. به یاد داشته باشید که کمپرس گرم در ۴۸ ساعت اول پس از آسیب نباید استفاده شود.

چرا پس از تمرین‌های مهارتی در فوتبال دچار درد ناحیه عضلات می‌شویم؟

یکی از مشکلات اساسی که مانع رسیدن به موفقیت در فوتبال می‌شود، درد در ناحیه عضلات است. طبیعی است که فوتبالیست‌ها در کلینیک تخصصی فوتبال، همواره به دنبال تمرین‌های مهارتی در فوتبال هستند تا سطح بازی خود را ارتقاء بخشند. اما تعداد کثیری از فوتبال‌آموزان، با مسئله درد عضلات پس از بهترین تمرینات فوتبال در زمینی بازی مواجه می‌شوند. این درد سبب افت در بازی‌های بعدی و یا حتی در برخی موارد دچار استپ تمرینات مهارتی می‌گردد. اما دلیل این درد چه چیزی است؟ چگونه می‌توان این درد را از بین برد؟ آیا راه حلی وجود دارد تا پس از تمرینات مهارتی فوتبال، دچار این چنین دردهایی نشویم؟

اهمیت تمرین‌های مهارتی در فوتبال

برای موفقیت در هر حرفه‌ای لازم است تمرینات مدام و مربوط به آن حوزه را انجام دهیم. در فوتبال نیز لازم است پس از فراگیری علم تمرین، توسط متخصصین به صورت حرفه‌ای و پیوسته تمرین داشته باشیم. البته برنامه تغذیه فوتبال و برنامه اصلاح حرکتی نیز در این راه بسیار کمک‌کننده و البته تاثیرگذار است. در همین تمرینات است که سرعت، استقامت، قدرت و مهارت بازیکنان فوتبال بالا می‌رود. با بهبود هر یکی از این مهارت‌ها، کیفیت بازی ارتقاء چشم‌گیری پیدا می‌کند. نتیجه این پیشرفت، در بازی است که منجر به موفقیت در فوتبال می‌شود.

تمرینات مهارتی در فوتبال

همانطور که گفته شد، یک تمرین خوب و اصولی در وهله اول لازم است تمامی ویژگی‌های زیر را در برگیرد. در واقع برای رسیدن به مرحله انجام تمرین‌های مهارتی، ضروری است بدن را با تمریناتی که در ادامه می‌آوریم، قوی کنیم. عدم توجه به این تمرینات اولیه است که سبب درد و یا به اصطلاح کم آوردن فوتبالیست در تمرینات مهارتی می‌شود.
تمرینات استقامتی، تمرینات قدرتی، تمرینات سرعتی و تمرینات انعطاف‌پذیری، در واقع پیش نیاز تمرین‌های مهارتی در فوتبال هستند. با اصلاح حرکتی و تمرین حرفه‌ای است که می‌توان قدرت و توان بدن را افزایش داد. در صورتی که بدن آمادگی لازم را نداشته باشد، در تمرینات مهارتی دچار درد در ناحیه عضلات می‌شود و اما مهم‌ترین تمرین مهارتی، داشتن تاکتیک در فوتبال است. تسلط بر توپ در بازی فوتبال بسیار قابل توجه می‌باشد.

دیدگاه علمی درد عضلات پس از ورزش

لازم است بدانید که درد ناحیه عضلات پس از تمرین، امری کاملا طبیعی است و بدون تردید فوتبالیست‌های حرفه‌ای نیز دچار آن می‌شوند. درد عضلات معمولا ۴۸ ساعت پس از تمرین بروز می‌کند. علت این امر از آن جهت است که بعد از تمرین (به خصوص تمرینات سخت)، فیبرهای عضلات خراب یا پاره می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که پس از ورزش، خونریزی‌ و ساییدگی‌های ریزی در رشته‌های عضلات دیده شده است. این درد ناشی از تمرین‌های مهارتی که همه جانبه و سنگین است، نیز به همین دلیل می‌باشد.

درد مضر عضلات در هنگام تمرین

در واقع باید بگوییم که بهتر است درد ناشی از ورزش را شناسایی کنید. دردی که در زمین بازی و در حین تمرین به وجود می‌آید، ممکن است به علت یک آسیب جدی باشد. بنابراین باید از طریق مربی و با تمرینات اصلاح حرکتی، از خطاهایی که منجر به این درد می‌شود جلوگیری کنید. همچنین در صورتی که به طور مکرر با این گونه دردهایی که در زمین بازی پیش می‌آیند، مواجه هستید؛ باید با مربی خود مشورت کنید. زیرا امکان دارد این درد به دلیل مشکلاتی نظیر آرتروز، مینیسک و. . . باشد. بنابراین اینگونه دردها را دردهای مضرر می‌نامیم و ضروری است علت آن را کشف کنید تا بتوانید در زمان مناسب بهترین اقدام را انجام دهید.

درد مفید عضلات پس از تمرین

دردی که پس ۴۸ ساعت پس از تمرین‌های مهارتی در فوتبال به وجود می‌آید، اصولا درد مفید یا درد تاخیری نام دارد. این درد بسیار طبیعی است و برای تمامی افرادی که تمرین می‌کنند و یا حتی تمرینات خود را سنگین می‌کنند، پیش می‌آید. پس نگران آن نباشید. اما چرا این درد مفید خوانده می‌شود؟ چنانچه در ابتدا گفته شد عضلات در تمرینات تخریب شده و یا پاره می‌شوند. بدن به صورت طبیعی پس از این آسیب، شروع به بازسازی و یا حتی ساخت عضلات قوی و بزرگ‌تر می‌کند. به وجود آمدن همین عضلات جدید و قوی است که نتیجه آن درد مفید است. زیرا این عضلات قدرت و بازده بسیار بیشتری دارند.

راه‌ حل جلوگیری از درد عضلات پس از تمرین

بهترین راه حلی که برای پیشگیری از درد عضلات پس از تمرین پیشنهاد می‌شود، این است که تمرینات خود را به صورت مرحله‌ای طی کنید. یعنی در ابتدا تمرینات استقامتی و قدرتی سبک، متوسط و بعد سنگین را انجام دهید. با این کار عضلات بدن قوی شده و در نتیجه کمتر دچار درد عضلات می‌شوید. نکته دیگری که بسیار کمک‌کننده است، گرم کردن و سرد کردن بدن پیش و پس از تمرین‌های مهارتی در فوتبال است. این تمرینات می‌تواند کششی و هوازی یا ترکیبی از هر دو باشند.

گرم کردن و سرد کردن اصولی، سبب افزایش و کاهش دمای بافت عضلات، خون‎رسانی به عضلات و همچنین آماده‌سازی آن‌ها می‌شود. در نتیجه این تمرینات، احتمال آسیب در هنگام تمرین و پس از آن کاهش می‌یابد. لازم است دقت داشته باشید که تغذیه مناسب نیز در کاهش این دردها بسیار کمک‌کننده است. برای مثال برنامه غذایی یک فوتبالیست باید مملو از پروتئین برای عضله‌سازی باشد.

راه‌ حل کاهش درد عضلات پس از تمرین

چنانچه پس از تمرین‌های مهارتی به درد در ناحیه عضلات دچار شدید، می‌توانید با راه‌های زیر درد را کاهش دهید:

  • استفاده از کمپرس آب گرم و کمپرس سرد
  • داشتن چند تمرین کششی سبک
  • نوشیدن آب فراوان و مایعات
  • استفاده از غذاهای پتاسیمی
  • تغذیه با غذاهای پروتئینی
  • دوش آب گرم و ماساژ

باشگاه تخصصی فوتبال پیشگامان

یکی از ویژگی‌های متمایز کننده در کلینیک تخصصی فوتبال پیشگامان، ارائه برنامه‌ نوین و تاکتیکی تمرین‌های مهارتی در فوتبال، زیر نظر برترین مربیان ایران است. مربیان مجموعه ما با استفاده از استعداد یابی فوتبال، بازیکنان تیم‌های فوتبال نونهالان، فوتبال نوجوان و فوتبال جوانان خود را در بهترین پست قرار می‌دهند. همچنین با برنامه غذایی و اصلاح حرکتی فوتبالی و اصولی موفقیت در فوتبال بازیکنان مدرسه خود را تضمین می‌کنند.
برای اطلاع بیشتر از موفقیت‌ها در مسابقات لیگ برتر و استانی تیم‌ فوتبال پیشگامان، از پیج اینستاگرام ما دیدن کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟