پرتاب توپ دروازه بان
در یادگیری و آموزش دروازه بانی حرفه ای، پرتاب توپ درست و دقیق به سمت بازیکنان تیم خودی یک مهارت مهم و ضروری برای دروازهبانان به شمار میآید. از نظر آموزش دروازه بانی پرتابهای دقیق یا ضربه های کاشته دروازه بان منجر به حملاتی خطرناک و سرنوشتساز در نتیجه بازی خواهند شد.

۲ نوع ضربه با پا دروازه بان
۱. ضربه روی پا
روی پای دروازه بان بخش صاف بالای بندکفش است که شامل انگشتان پا نمیشود. دروازه بان برای ضربه روی پا باید قوزک پا را قفل کند و به قسمت زیر توپ ضربه بزند به این شکل که پای تکیهگاه به فاصله یک پا کنار توپ قرار بگیرد تا دروازه بان بتواند با پای دیگرش ضربه بزند.
توجه کنید اگر پای تکیهگاه عقبتر از توپ باشد، ارتفاع توپ دروازه بان غیرقابل کنترل میشود و دقت کافی را ندارد، چنانچه پای دروازه بان جلوتر باشد تعادلش زمان ضربه زدن، به هم میخورد و جهت کاهش آسیبدیدگی و افزایش دقت توپ، بعد از ضربه دروازه بان باید توپ را با پای خودش دنبال کند.
۲. ضربه به بغل
بغل پا در قسمت داخلی پا از عقب انگشت شصت تا مچ را شامل میشود و فرق بین ضربه روی پا با بغل پا فقط در محل ضربه است و اینکه ضربات بغل پا برد کمتری دارند.
ضربات پای دروازه بان به او این امکان را میدهد که توپ را با قدرت، سرعت و طی مسافت بیشتر به زمین حریف ارسال کند. در حقیقت با این کار تیم دفاعی را به تیم هجومی تبدیل میکند و مدافعان تیم حریف را غافلگیر میسازد. ضربات پای دروازهبان باید قوی و دقیق باشند در نتیجه باید بهطور مرتب تمرین کند. یک ضربه پای دقیق و درست دروازهبان به اندازهی یک پاس گل مهم میباشد چرا که امکان دارد یک مهاجم تیم خودی را در موقعیت مناسبی برای گل زدن قرار دهد و ضربه هدفمند و دقیق پای دروازه بان فشار وارد بر روی دفاع تیم را کاهش میکند.

تقسیمبندی ۳ دسته کلی ضربات پا
۱. ضربات کاشته
زمانی که توپ ثابت باشد ضربات کاشته مانند ضربه دروازه زده میشود. برای زدن ضربه کاشته اول باید دروازهبان مسیر توپ را مشخص کند بعد حالت ضربه روی پا بگیرد و پایی که ضربه میزند را به سمت عقب برده و سریع رو به جلو حرکت دهد و با روی پا به نیمهی پایین توپ ضربه بزند، دروازهبان بعد از زدن ضربه اندکی به جلو خم شود و با پای خودش توپ را دنبال کند.
۲. شوت هوایی
دروازهبان برای زدن شوت هوایی باید از دستانش در پرتاب توپ استفاده کند، ابتدا توپ را از دستها رها کند و قبل از اینکه توپ به زمین برخورد کند به آن ضربه بزند. ضربات هوایی دارای ارتفاع زیادی هستند به همین دلیل دیرتر به هدف میرسند. زمانی که دروازه بان برای زدن ضربه میدود باید توپ را جلوی بدنش و در ارتفاع کمرش نگه دارد و درحالی که به توپ نگاه میکند اندکی به جلو خم شود، همانند ضربه کاشته باید پای تکیهگاه، کنار توپ قرار بگیرد. دروازهبان باید کمی خم شود تا پای ضربه زننده بهراحتی بتواند حرکت کند، این دفعه دروازه بان باید به زیر توپ ضربه بزند و آرام حرکت پایش را ادامه دهد و سر خود را ثابت نگه دارد.
۳. شوت نیمه هوایی (Drap)
توپ در شوت نیمه هوایی مثل توپ در شوت هوایی در اتفاع بالا حرکت نمیکند، زدن ضربه نیمه هوایی به توپ در زمینهای گِل و ناهموار کار خطرناکی است. دروازهبان برای زدن ضربه نیمه هوایی باید توپ را از ارتفاع کمتر در کنار پای تکیه رها کند و بعد از برخورد توپ با زمین پای خود را عقب برده و سریع رو به جلو حرکت دهد، کمی خم شود و با روی پا به نیمه پایین توپ ضربه بزند.
نکاتی در مورد ضربات پا
- دروازه بان باید دقت کند که از کدام ضربه باید استفاده کند و برای تمرین به نقاط متفاوت زمین توپ بزند.
- دروازهبان باید برای زدن ضربه تا حد ممکن جلو بیاید.
- چنانچه دروازهبان دارای شوت قوی میباشد، با یک ضربه سریع هوایی باید توپ را در منطقه حمله قرار دهد و اگر شوت دروازهبان قوی نیست، باید از سایر ضربات استفاده کند و توپ را از میانه زمین تیم خودی به گردش درآورد.
- حرکت توپ در شوتهای نیمه هوایی سرعت بیشتری از شوتهای هوایی دارند، بنابراین جهت شروع دوباره سریع و حملات غیرمنتظره مناسب هستند.
- هدفگیری ضربات کاشته به اطراف زمین مناسبتر است و همتیمی را خیلی راحتتر توپ را تصاحب میکند.
اگر هدف شما بازی در بهترین باشگاه فوتبال و اموزش دروازبانی است خوب است تا تمامی نکته های ذکر شده در این مقالات راجع به آموزش دروازه بانی در خانه را به خوبی مطالعه کنید. اگر ساکن مشهد هستید و به ورزش مهیج فوتبال و آموزش دروازه بانی فوتبال علاقه مند هستید کافی است در مرورگر خود عبارت های بهترین مدرسه فوتبال در مشهد یا آموزش دروازه بانی جستجو کرده تا با مجموعه تخصصی پیشگامان و آوزش دروازه بانی حرفه ای آشنا شوید. همچنین می توانید برای ارتباط بیشتر با این مجموعه پیج اینستاگرام را دنبال کنید.
بدون دیدگاه